Многобройни германски медии публикуваха нови информации, свързани с предполагаемото групово изнасилване в Мюлхайм миналия месец, в което вероятно са участвали пет момчета, родени в България.

Срещу трите заподозрени 14-годишни момчета, произхождащи от България, се води разследване по подозрение в изнасилване.

Следствието смята, че на 5 юли тази година пет момчета, две 12-годишни и три 14-годишни, са завлекли 18-годишна жена в горичка край детска площадка в германския град Мюлхайм, където групово са я изнасилили. И петимата малолетни са български граждани, потвърди полицията.

Георги С. имал и други прояви на сексуално насилие

Малко след деянието предполагаемите извършители са задържани, а срещу един от 14-годишните е издадена заповед за арест поради опасност от рецидив – момчето вече на няколко пъти има прояви на сексуално насилие.

Медиите обозначават това момче като Георги С. и пишат, че в края на миналата година въпросното лице вече веднъж е изнасилило същата млада жена.

В момента Георги С. се намира в предварителния арест, където посещава учебни занятия – както изрично уточнява министърът на правосъдието на Северен Рейн-Вестфалия.

Следствието срещу двете 12-годишни момчета е било прекратено поради това, че са малолетни. Според общинските власти в Мюлхайм, едно от тези момчета вече се е завърнало заедно със семейството си в България.

Говорителят на общината Фолкер Вибелс уточни, че другото 12-годишно момче е сменило училището си. Провинциалните власти в Дюселдорф – столицата на Северен Рейн-Вестфалия - съобщиха, че проучват всички възможности за настаняването на заподозрените в други училища.

Там те ще бъдат наблюдавани от Службата за закрила на децата и младежта, както и от Педагогическо-психологическата служба.

Вулгарно видео с изблици на омраза към жените

Междувременно германски медии като тв-канал РТЛ и „Вестдойче Алгемайне Цайтунг“ съобщиха за видео, в което Георги С. изпълнява нещо като рап с крайно вулгарен текст.

„Вестдойче Алгемайне“ пише:
„В кадър се явява подрастващ с тъмни коси и цигара в ръка. Във видеото, което показва предполагаемия извършител от Мюлхайм, следват изблици на омраза към жените.“

Според РТЛ, цитирана от Дойче веле, с вулгарностите по адрес на жените Георги С. се опитва да се покаже като „много як тип“. Телевизионният канал съобщава, че в редакцията се е обадила жена от Мюлхайм, която разказала как въпросният Георги С. тероризирал и нейната дъщеря.

Видеото, което в Ютюб са гледали около 6000 души, е не само вулгарно, но и нескопосано и неграмотно. А изпълнението на Георги С. няма нищо общо нито с музика, нито с рап. Не е ясно кога е заснето видеото.