Лицето Ивайло Николов в момента не е в страната, но имам информация, че властите знаят точното му местонахождение. Това е човек с чисто криминално досие, преди разследването не сме имали сигнали срещу него и явно си е въртял бизнеса съвсем спокойно. Но компетентните органи вече са в контакт с Би Би Си. Това сподели в сутрешния блок на Нова телевизия Явор Гечев от фондация "Четири лапи" във връзка с репортажа на Би Би Си за организирането на боеве с кучета, в които е замесен и българинът Ивайло Николов.

,,Истината е, че много трудно се доказват тези деяния. Преди две години имахме случай, при който разследващите съвсем открито го провалиха на местно ниво. Тогава те влязоха предварително, а не когато почна самият бой. Тогава извършителите на деянието ни заявиха, че са си организирали изложба за кучета и на практика нищо не стана'', разкри Гечев.

,,Организирането на боеве, участието в тях, както и обучението на такива животни е престъпление, което се наказва със затвор от 1 до 5 години, но все още не ми е известно да има някой в затвора. Доколкото знам, в момента върви едно дело, но извършителите ще се измъкнат с условна присъда'', добави още той.

,,Организаторите на кучешките боеве нямат нужда от привличането на публика, а от хора, които да залагат. Всичко е маскирано под формата на изложби. Но вижте, тук не говорим за онези питбули, които виждаме по улиците, а такива, които имат вид на професионални бодибилдъри'', заключи Явор Гечев.