35-годишният Иван Тонев, задържан след смъртта на Костадин Костадинов в село Трояново, община Камено, бил негов кандидат-зет. Младият мъж живеел на семейни начала с дъщерята на Костадин, който работел като пазач на лозята в селото.

Според жители на Трояново причината за смъртта на Костадин е сърдечна криза, получена след битовия скандал. Аутопсията е потвърдила, че човекът е получил инфаркт, пише burgasinfo.com.

Припомняме, че инцидентът е станал снощи, около 22.15 ч., когато в Районно управление - Камено е получено съобщение за боя между криминално проявения Иван Тонев, 35-годишен и Костадин Костадинов, 63-годишен, и двамата от същото село. Констатирано е, че Иван в явно нетрезво състояние, се заканвал да убие възрастния мъж, като го бутнал с ръка в гръб. Тогава Костадин паднал на земята по очи, а Иван се отправил в посока централния площад на с. Трояново. Пристигналият на местопроизшествието екип на спешна медицинска помощ установил смъртта на 63 годишния мъж.
 
Полицейските служители задържали Иван Тонев за срок до 24 часа. Извършен е щателен оглед на местопризшествието, установени и разпитани са свидетели - очевидци на престъплението, иззети са веществени доказателства.
 
Тялото на мъртвия човек е откарано за аутопсия в отделение "Съдебна медицина" към УМБАЛ – Бургас. По случая е образувано досъдебно производство.

 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ