Прокуратурата в Пловдив повдигна второ обвинение на култовия бизнесмен Атанас Червенков-Райфъла. Припомняме, че Райфъла наскоро бе осъден на фаталните 13 години затвор за поръчителство за убийство на свой конкурент, за палеж на няколко коли, сред които и тези на бившия депутат от ГЕРБ Антоний Йорданов.  
Днес Райфъла обжалва присъдата си, но по време на обжалването беше привлечен към наказателна отговорност за това, че докато е бил в затвора в периода месец юни до септември тази година, е поръчал да запалят линейка с марка „Мерцедес Спринтер 313”.  Незнайно как от затвора Райфъла е намерил двама, на които е възложил задачата да опожарят скъпото возило. Линейката се е водила на името на съпругата му Ева, но е била ползвана от свидетел по делото срещу Червенков. Явно се е целяло сплашване, коментираха разследващи пред БЛИЦ. По този скандален нов случай е започнало разследване.

Припомняме, че Райфъла ще лежи 13 години в затвора заедно с още няколко свои съучастници, защото е поръчал да убият управителя на частна клиника в Пловдив „Хопоталамус” Аргир Гяуров. Причината е, че частното заведение взело част от пациентите и лекарите на частната неотложна помощ, която притежава Червенков.

Трима младежи нападнали Гяуров в блока му и го наръгали девет пъти с нож. Той едва оживя. Райфъла е обещал 20 000 лв. за мократа поръчка, но дал само 10 000 лв., тъй като пъкленият план останал недовършен.

Палежите на колите са заради лични отношения с любовницата на Райфъла Павлина Хараланова заради скандал с депутата Антоний Йорданов и други.
 
Очаква се до месец Апелативен съд да се произнесе дали ще увеличи, или намали старата присъда на Райфъла, която днес той обжалва. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!