Треньор по бокс, който фалшифицира собствената си екзекуция, след като научи, че жена му е наела наемен убиец, за да го убие, каза, че трябвало да „спи с врага“, за да гарантира, че тя ще влезе в затвора.

Рамон Соса обедини сили с детективи през 2015 г., за да докаже, че Мария „Лулу“ Соса е предлагала 1500 паунда, за да го убие по време на спорен развод.

50-годишният мъж от Хюстън заяви, че се е почувствал като вцепенен, след като е чул за плановете на жена си да сложи ръка на парите му.Но вместо да се конфронтира с нея, той измисли план, който да накара Лулу да бъде поставена зад решетките за следващите две десетилетия - това обаче означаваше, че той ще трябва да продължи да живее с нея под един покрив.

Пред The Sun, Рамон каза: „Онези моменти, когато за първи път чух, че Лулу иска да ме убие, бяха сюрреалистични."Думите висяха във въздуха за частица от секундата и когато започнах да обработвам съобщението, думите попаднаха в мозъка ми една по една.

"От този момент нататък толкова мисли започнаха да ми минават през ума! Сякаш синапсите ми бяха на бърз огън! И тогава имаше съмнение, разбира се. Не исках в началото да повярвам.„След като реалността ме удари, аз се ядосах, натъжих се и обърках; цяла смесица от емоции, всяка от които се бори с другата, за да бъде доминиращото чувство.

„И тогава ме светна, че все още трябва да живея под един покрив с човека, който планира да ме убие."Да, спях с врага и с отворено око, всички това докато се опитвах да действам възможно най-нормално, така че Лулу да продължи с плана си. Имайте предвид, че това беше единственият начин, по който можем да я хванем в крачка."
За съжаление на Лулу, тя се свързала с  човек, наречен Густаво, за да види дали може да организира убийството, без да осъзнава, че той и Рамон са приятели.Тогава евентуалният престъпник се свързал с Рамон - и при следващата си среща с Лулу той скрил микрофон в дрехите си и записал разговора им, преди да предаде на полицаите от Хюстън уличаващите доказателства.

Но това не било достатъчно, така че полицията предложила на Рамон да се преструва на мъртъв за снимка, която могат да покажат на Лулу.

С подкрепата на ФБР, Тексаските рейнджъри нарисували кървав грим върху Рамон, така че да изглежда така, сякаш е прострелян през слепоочието.Описвайки почуличия се ефект, Рамон, който има три деца от предишен брак, казва: „Беше смразяващо. Съвсем неописуемо и смразяващо.

„Тази картина и до днес отразява едно от най-трудните неща, които съм правил през живота си. Мисълта за мен, че лежа в плитък гроб в бельото си с дупка от куршум през слепоочието, е умопомрачителна.

„Цялата тази драма беше да докажа на любимата ми Лулу, че съм мъртъв. Човек никога няма да може да свикне с тази лудост!„Все още помня какво си мислех, докато позирах за тази картина: Моите деца и родителите ми; какво ще мислят всеки път, когато видят ужасните образи.

"Дъщеря ми Миа все още трудно гледа тази снимка. Тя знае, че е подправена, но това й напомня, че наистина би могло да се случи, ако Лулу й се беше изпречила."„Наемният убиец“, който всъщност бил полицейски служител под прикритие, по-късно срещнал Лулу на паркинг и й показал снимките.
По-късно Лулу била арестувана и се признала за виновна в подготвяне на убийство в Окръжния съд в Короу, Тексас. Тя бе осъдена на 20 .

Поглеждайки назад към връзката си със съпругата си, Рамон каза, че се чувства „щастлив, че е жив“.

Той добавя: "Никога, нито един момент не съм мислил, че Лулу би искала да ме убие. Разводът ни беше много труден и спорен, но в нито един момент убийството от какъвто не ми е минавало през ума."

Рамон казва: „Лулу се смееше, когато служителят под прикритие й показа снимката. Имаше нервите да го попита дали наистина съм мъртъв или ще стана.“
Сега, три години от присъдата на Лулу, Рамон казва, че се фокусира върху това да посвети живота си на това да бъде публичен оратор от името на жертвите на домашно насилие.

Таткото, който също издаде книга по своята история, казва: „Надеждата ми е, че моята книга помага на всеки мъж и жена, които може да се окажат в моята сутиация, да намерят смелост да говорят и да потърсят помощ."

Превод: БЛИЦ