Близо 24 милиарда евро е печалбата, натрупана от сексуалната експлоатация в Европа. У нас жертвите на престъпната схема са стотици.

Жертва на сексуална експлоатация разкрива пред БТВ, че за нея всичко започва в интернет. В живота ѝ се появява най-прекрасният мъж. Най-милият, най-грижовният и най-забавният. Мечтата за истинската любов изглежда на една ръка разстояние. Следва заминаване в чужбина и реалната среща с любимия. Скоро маските обаче падат.

„Дойде една кола, просто ме взе и ме заключиха на непознато място, след като той ме продаде. Взеха ми паспорта. Последва побой, включително и с колан. Продаваха ме на други хора насила и затова ме биеха. Общо 9 месеца съм стояла заключена”, разказва Ана.

Тя успява да избяга преди няколко месеца. Сега е в защитено жилище у нас. Изолирана е дори от близките и семейството си.

Близо 30 милиарда евро е годишната печалба от трафика на хора. От тях - 23 милиарда и 500 милиона евро се генерират именно от сексуалната експлоатация. По данни на Националната комисия за борбата с трафика на хора пострадалите у нас, само за първата половина на годината са 339 души.

„Да бъдат до семействата си и никога да не правят тази грешка, която аз направих. Аз се доверих на това момче и от това доверие се получи кошмар, от който още се опитвам да се измъкна”, съветва днес Ана.

Веднъж отървали се от своите насилници, за жертвите започва дългата борба да се върнат към нормалния живот.