36-годишен животновъд от Пловдив преби до смърт овчаря си, защото изгубил две бременни овце. Жестокият побой е извършен в асеновградското село Козаново на 31 март, а 56-годишният работник Георги М. е починал от раните си в събота в болницата в Асеновград, съобщиха от Окръжната прокуратура в Пловдив, предаде Канал 3.

От държавното обвинение уточниха, че 36-годишният собственик на овцефермата Ивелин А. се ядосал, защото овчарят загубил две бременни овце от стадото. Младият мъж се нахвърлил върху работника си в стопанската постройка в Козаново и му нанесъл множество удари в главата и тялото. След това избягал.


След провеждане на активни оперативно-издирвателни мероприятия, сформираният разследващ екип, включващ дежурен прокурор, разследващи полицаи и криминалисти от Областната дирекция на МВР – Пловдив, убиецът бил задържан. 

Повдигнати са му обвинения, а прокуратурата ще поиска от Окръжния съд в Пловдив да наложи на Ивелин А. най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

Предвиденото от закона наказание е лишаване от свобода от 10 до 20 години. 

По делото са извършени множество процесуално-следствени действия, включително огледи, освидетелствания, претърсвания и изземвания, разпити на свидетели. Назначени са съдебно-медицинска и биологична експертизи. 

Разследването продължава.