Двамата съучастници на Велислав П., който бе арестуван заради опита си да измами пенсионерка, са арестувани и ще бъдат съдени, става ясно от днешната хроника на ОД на МВР, информира "Флагман".
Възрастната дама е преживяла невиждан ужас, започнал още на 15-и декември. Тогава алоизмамниците от бандата на Велислав й се обадили по телефона и опитали да я заблудят по класическата схема – с пострадал роднина. Пенсионерката обаче не им се вързала, след което престъпниците предприели друг ход – заплашили жената, че ще я взривят, ако не им даде откуп – всичките си спестявания от 32 хил.лева.

На 12 януари след близо месец тормоз жената склонила и опитала да изтегли парите си от банков клон. Служителките обаче веднага разбрали, че тя е жертва на измама и сигнализирали органите на реда. Пред разследващите пенсионерката разказала тежкия рекет, на който е подложена.

Веднага след това е извършена полицейска постановка. Жената е трябвало да хвърли парите през терасата, както се е уговорила с измамниците. Ченгетата зачакали до блока й в ж.к.“Изгрев“ и след минути арестували 30-годишният Велислав П.от Свищов. Мярката му за неотклонение бе гледана преди дни, а Велислав показа невиждано дебелокожие и само смотолеви, че е виновен, явно за да омилостиви съда.

Все пак той е издал и двамата си съучастници – 49-годишният В.Ф. От Свищов и 23-годишният Д.П.от Бургас. Двамата мъже са задържани при зрелищен арест  Гурково, обл. Стара Загора.