Пловдивският бизнесмен Асен Ватралев, по известен като Пожара, е задържан при спец акцията на  ГДБОП и Спецпрокуратурата.  Той е един от петимата арестувани за данъчни престъпления. Ватралев за втори път влиза зад решетките в рамките на 9 години. През 2009 година той и брат му Костадин Ватралев бяха сред задържаните по време на операция "Глас", предава trafficnews.bg

Според събраните доказателства групата е сформирана през май 2015 г. с цел избягване установяването и плащането на задължения по ДДС при търговия с мобилни телефони.

По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени 18 адреса и са иззети са документи. Органите намерили и над 150 000 лева, придобити от инкриминираната дейност, както и марихуана в неясни засега количества. Извършени са и инвентаризации на търговски обекти за установяване на наличностите в тях и облагането им с данък.

След операция "Глас" Асен Ватралев бе осъден на 2 години условно и конфискация на "Опел Кадет". Брат му Костадин бе осъден на 2,4 години за източване на ДДС. Изпитателният срок на присъдата на Асен Ватралев още не е изтекъл. 

Сега Ватралев е разследван за избягване на плащане на ДДС чрез продажба на мобилни телефони през интернетсайт. Продажбите 

За разкриването на престъпната дейност на групата е оказал съдействие и екип от експерти на НАП. По време на операцията по неутрализиране на групата са претърсени 18 адреса и са иззети са документи. Органите намерили и над 150 000 лева, придобити от инкриминираната дейност, както и марихуана в неясни засега количества. 

Извършени са и инвентаризации на търговски обекти за установяване на наличностите в тях и облагането им с данък.