Ръководителят на специализираната прокуратура Димитър Франтишек Петров и шефът на ГДБОП Ивайло Спиридонов разкриха нови подробности около спецакцията, при която бе разкрита и неутрализирана организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация, действала в България и Германия.

„Извършените процесуално-следствени действия са на територията на град София, град Бургас – основно, град Ямбол и град Силистра.

Гешев съобщи за разбита голяма циганска банда сводници в Бургас

В хода на тези процесуално-следствени действия са задържани основно към настоящия момент четири лица, на които са повдигнати обвинения за участие в организирана престъпна група“, обяви прокурор Франтишек.Вероятно с това разследване са свързани акциите в цигански гета в Бургас вчера, пише "Флагман".

Момичетата били подмамвани от сутеньорите, които ги лъжели, че са влюбени в тях. Жените били шантажирани и като били записвани тайно по време на сексуален акт.

След това били принуждавани да проституират под заплахата записите да бъдат пуснати на публично място.


С мръсен секс трик наши сводници откарвали момичета за проститутки в Германия ВИДЕО 

Бандитите изкушавали момичетата, като карали скъпи автомобили.

„Обикаляли са заведения по морето. Запознавали се с определено момиче. Симулирало се чувства, любов между тях, като въз основа на тези вече изградени отношения момичето е било изпращано в Германия, където под натиск, отделено от близки и роднини, е принуждавано да проституира.


Другият начин, подобен на първия - след случаен полов контакт, който е бил контролиран – записвани са половите актове, след което момичетата са били принуждавани да проституират под угроза на това, че въпросният запис ще бъде разпространен и те ще бъдат, така да кажем, публично опозорени“, обясни Димитър Франтишек.

Иззети са голямо количество пари, банкови нареждания и такива по системи за бързо плащане за над 500 хил. лв. Това са сумите, които групата генерирала от сексуалната експлоатация на жените.


Ивайло Спиридонов обясни, че оперативната работа по тази група започнала през юни т.г.

Съмненията дошли заради луксозния начин на живот на заподозрените. Жените били принуждавани да проституират освен в Германия, но и в Австрия.

Парите са инвестирани в скъпи часовници и нови модели изключително скъпи автомобили.

„Мога да кажа, че паричната сума, на която възлизат тези автомобили - осем автомобила са иззети, са над 1,5 млн. лв. Намерени са част от платежните нареждания“, каза Ивайло Спиридонов.

Според него това е поредна изключително успешна акция.


Той поздрави разследващите, тъй като трафикът на жени с цел сексуална експлоатация било нещо „изключително гнусно“ и то било приоритет за колегите му.

Димитър Франтишек обяви, че са установени пет експлоатирани жени на територията на България. Това обаче била по-малката част. Останалите били в Германия. Жените били пълнолетни.
 


Някои от тях „се откачали“ от сутеньорите, по думите на Ивайло Спиридонов, и водели вече съвсем различен начин на живот. Те също щели да бъдат разпитани.

Мерки за неотклонение се очаква да бъдат гледани в съда утре.


Много малка част от печалбите оставали в момичетата. Те били настанявани в квартири, наети от сутеньорите.

Жените не били наясно какво с какво разполагат в банковите им сметки. Една от тях, например, не знаела, че в сметката й в Германия има 67 000 евро.


„А е разполагала само с 200 евро и си е купила маратонки, примерно. Изключително оскъдно са разполагали с финансови средства. Всичките финансови средства са били взимани от въпросните лица, които са ги склонявали, и влагани по съответния начин“, добави Ивайло Спиридонов.

Димитър Франтишек каза, че производството е в много ранен етап. При повдигане на съответно обвинение щяла да бъде уведомена и КПКОНПИ.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!