Изнервящо шоу спретна на съдийския състав на Окръжния съд в Хасково, харманлийският престъпник Тихомир Шалаверов. Най-напред поиска нов адвокат да го защитава, след това обяви пред съдийския състав, че не е олигофрен и не иска да го третират като такъв, без някой да му каже дори и дума. Безобразното държане на рецидивиста създаде напрежение в залата. Защитничката на Шалаверов категорично отказа да защитава човек, който не знае какво е уважение към хората и това наложи отлагане на делото за 27 ноември.
Тихомир Шалаверов е изправен пред Темида за това, че се опитал да ограби старец, който носел в себе си 5000 лева. В онази вечер старецът, продавач на слънчеви очила, пътувал с влака от Пловдив за Димитровград и така се запознал с престъпника. На всичкото отгоре го почерпил с бира и кебапчета и тръгнал към пазара. Шалаверов си изпил бирата, а след това тръгнал след стареца, защото разбрал, че в джоба му има 5000 лева. Нападнал го в гръб, с един удар го съборил от колелото на земята, но преди да го ограби случайно се появил оперативен работник, който предотвратил кражбата.
Пострадалият 73-годишен Атанас Янчев от свиленградското село Димитровче е предявил иск към Шалаверов за 5000 лева като компенсация за преживените болка и стрес от нападението.
Тихомир Шалаверов е от изпечените престъпници и вече е влизал в затвора няколко пъти с присъди за грабежи, извършени по един и същи начин. Целта му със цирка, който спретна в Окръжния съд, бе да отложи делото за по-късно и това, всъщност, стана.
Тодорка Николова, БЛИЦ