Трима души пребиха продавач в денонощен магазин в Габрово. Както БЛИЦ писа инцидентът е станал малко преди 22:30 часа на 7 април. Младежите се държали нападателно с клиент на търговския обект, а продавачът се намесил, за да преустанови това. 


"Те имаха проблем с друго момче на входа на магазина. Аз ги помолих да не правят проблеми, защото това е магазин и да не пречат на другите клиенти", разказва пострадалият Венцислав в ефира на bTV и допълва: "Те се ядосаха. Помолих ги най-вече да напуснат, за да не правят проблеми. Все пак стигнахме до някакъв консенсус. И продължих да зареждам. Не бях сложил и първата бутилка, когато те се запътиха пак към същото момче. Тогава пак отидох при тях. Тогава единият се ядоса. Около половин минута беше разговорът на по-остър тон между нас. Даже имаше и нецензурни думи", допълва Венцислав.

"И тримата се включиха в побоя. По принцип разчитам, че съм на работното си място, където се считам за защитен и не искам никакви разправии", казва още пострадалия.От своя страна, неговата колежка Царина посочва, че се е надявала да не се стигне до толкова сериозна ситуация. "Надявах се да се разберат без разправия. Но стана много бързо, веднага хванах паник бутона, но когато се обадих в полицията, ми казаха, че вече са изпратили патрул. Явно някой отвън се беше обадил. Полицията дойде на 10 минута", спомня си тя.Собственикът на обекта призна, че е притеснен. "Разбира се, че съм притеснен. Това е недопустима ситуация, не бива да се случва в нито един търговски обект. Работниците трябва да се чувстват защитени. Вероятността за реагиране адекватно в такава ситуация е относителен", признава той.

Той разкри и защо видеото се е появило няколко дни след побоя. "Пуснахме клипа, за да се разбере каква е разликата между лека, средна и тежка повреда. Нападателите са задържани, но повече информация за тях на този етап няма", признава още той.

Оказва се, че двама от тях са с криминални регистрации.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!