Прокуратурата ще поиска постоянна мярка "задържане под стража" утре за двамата стажант-медици, задържани за изнудване. Това съобщи наблюдаващият прокурор Георги Кацаров.
Стажант-медиците бяха задържани за изнудване. Основната версия, по която се работи е набавяне на пари, допълни Кацаров. Той отхвърли версията за личен мотив вследствие на интимни отношения между изнудвачите и жертвата, тъй като в хода на разследването не са събрани такива доказателства.
21-годишният Ангел Бончев и 24-годишният Веселин Гроздев ще бъдат подложени на медицинско изследване за евентуални психични отклонения.  Но според Кацаров щом като успешно взимат изпитите си като медици би трябвало да са напълно нормални.
Двамата студенти в Пловдивския медицински университет бяха задържани от пазарджишката полиция за изнудване на 21-годишната Кристина Бързакова. По разработена от тях схема от семейството на младата жена били поискани 200 хиляди лева със заплаха, че Кристина е инжектирана със смъртоносна инжекция. От полицията посочват, че пълните медицински изследвания са показали, че е инжектиран само физиологичен разтвор. Запознати с разследването съобщиха, че Ангел Бончев е близък познат на изнудваното семейство. /БЛИЦ