Прокуратурата издирва Златомир Иванов, по прякор Баретата, и негов бодигард, научи БЛИЦ. При спецакция той не е бил открит на посочен адрес за живеене.

 Заедно с него прокуратурата издирва и бодигарда му Антон Савов, известен като Тони Мамата, както и още едно лице, познато като Мартин Станков -  Рашо.
СГП  е образувала досъдебно производство срещу Златомир Иванов-Баретата и неговото обкръжение Антон Савов и на Мартин Станков още на  29 януари  за престъпление по чл. 321, ал.1 и 2 НК, което е за организиране, ръководене или участие в престъпна група. Закона предвижда за организаторите на престъпни групи затвор от три до десет години, а за участниците от една до шест години.
Днес  с постановление на СГП е разпоредено издирване на лицата Златомир Иванов,  Ивайло Борисов., Рашо  и Антон Савов, за да бъдат привлечени към наказателна отговорност. Оперативно – издирвателните действия продължават.
Обвинението, което ще им бъде повдигнато, е възможно най-сериозното – за организиране и ръководене на престъпна група, занимаваща се разпространение на наркотици и убийства. Според градския прокурор Николай Кокинов става дума за повече от две-три поръчкови убийства. Освен това  днес са били претърсени 8 адреса. Издирват се всички от обкръжението на Баретата, Кокинов уточни, че освен Баретата обвинения ще бъдат предявени на още пет души. Ако всички тези, на които са връчени призовки не се явят, ще им бъдат повдигнати задочни обвинения и те ще бъдат обявени за международно издирване.
По непотвърдена информация Баретата бил в чужбина, но от службите по-скоро смятат, че Баретата и обкръжението му в момента са в България.
Тези дни Баретата и Демби водеха престрелки чрез медии. Златко Баретата прогнозира, че ще бъде арестуван по инсинуации на Димитър Вучев – Демби. Той  обясни, че Демби е искал от него 100 000 евро като според Баретата той обикалял босовете и искал да насъбере 1 000 000, изнудвайки ги, че иначе ще ги натопи с показания пред ДАНС и прокуратурата. Демби  пък отвърна на удара като заяви, че Баретата е убил Бобъра, стрелял е по Темерута, стрелял е по самия него, пряк убиец е на Тони Клюна. 
Днес вътрешният министър Михаил Миков заяви, че няма данни издирваният Златомир Иванов- Баретата да е излязъл легално в чужбина.
Вътрешният министър допълни, че медиите в България са добре информирани относно изявленията на Баретата преди дни – че ще бъде задържан. Според него не е за пръв път изтичането на информация чрез службите има редица санкционирани служители и ще има още при изтичане на информация. С аргумента, че е следствена тайна Миков не пожела да коментира дали обвинението срещу Иванов, че е наркобос се крепи на показания на свидетел.
Вътрешният министър каза още, че всеки, „който има основание да му бъде повдигнато обвинение, да бъде задържан, когато има опасност да се отклони или да извърши друго престъпление, или за разкриване на престъпление, ще бъде арестуван. /БЛИЦ