Имаме проблем с битовата престъпност в България. Това каза заместник-главният прокурор Иван Гешев, който е във Варна. 

"Приоритет на прокуратурата е противодействие на битовата престъпност. Държавата е в дълг към хората по селата", допълни той. 

Гешев съобщи още, че са разкрити две убийства. 

"Най-кратко те могат да бъдат определени като престъпления от битов характер", допълни заместник-главният прокурор.

По думите му имаме проблем с това, което се случва в малките населени места. Той допълни, че това, което става с нашите баба и дядовци е неприятно.

"Две тежки умишлени престъпления бяха разкрити буквално вчера. Първият случай касае започнатото преди десет дни досъдебно производство, в което в гора в близост до Варна бе намерено почти заровен труп на мъж. Трупът бе идентифициран. Стигна се и до извършителя, който е задържан.

Същият е съсед по вила на убития мъж, а помежду им от дълго време е имало конфликт. Убитият е тормозел своя убиец като го е крадял, заплашвал, нанесъл му е понякога побой и така се е стигнало до тази трагична случка.

Убиецът е мъж на 91 години, а жертвата му е на 56 години. Убийството е станало в дома на убиеца, а за оръжие е използван винкел", допълни апелативния прокурор на Варна Владимир Чавдаров.

Друго тежко престъпление е било извършено снощи, но за часове е разкрито. То е станало в квартал Аспарухово. Там между мъж и жена, които живеели на семейни начела, е възникнал конфликт. Но мъжът пребил жената и в последствие тя починала. 

Прокурорът поясни, че и двамата са млади - около 30-годишни. Запознали се скоро в социалните мрежи и мъжът, който живее в Добрич се е преместил във варненския квартал.

Убиецът пребил жертвата си с юмруци. Задържан е.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Видео: Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ