От днес е променен е члена, под който са подведени под отговорност двамата отговорни за смъртта на студента Стоян Балтов – Александър Данаилов и Вили Георгиев. Това заяви началникът на 7-мо Районно полицейско управление комисар Петър Неделчев.

Досега Вили Георгиев и Александър Данаилов бяха подведени по член 124 от Наказателния Кодекс, който е свързан с извършване на тежка телесна повреда, вследствие на което е причинена смърт. От днес двамата са подведени под отговорност по член 116 от НК за убийство, което може да им докара присъда от 15 до 20 години.
На 5 декември 20-годишният студент по фармация Стоян Балтов от Сливен почина след побой пред дискотека “Амнезия” в столичния „Студентски град”. Съдебномедицинската експертиза доказа, че Балтов е починал от черепно-мозъчна травма. Следите от побоя приличали на грайфери на обувки, пише в експертизата. 


По думите на Неделчев, силното присъствие на полицията в Студентски град е защото данните сочат, че след 24 часа над 20 хил. човека от криминалния контингент в столицата и околните села посещават дискотеките там и с поведението си нарушават обществения ред. “Търсим и алтернативни начини за охрана, за да можем да намалим броя на полицаите в Стунетски град”, заяви Неделчев. Това включва система за видеонаблюдение на територията на целия град, като по този начин ще се облекчи работата на органите на реда. 
Десислава Вангелова, БЛИЦ