Около 7:30 часа тази сутрин обявеният за международно издирване Евелин Банев-Брендо се предаде доброволно и обяви, че е готов да изтърпи наказанието си, наложено от съдебната власт.

Той бе засечен в ж.к.“Банишора“ в непосредствена близост пред Софийския централен затвор, съобщава Флагман".

Банев бе облечен в тъмни дрехи - риза с дълъг ръкав и черен панталон, с черна бейзболна шапка. Той спря пред репортер на Флагман.бг преди да прекрачи прага на мястото за лишаване от свобода.

59-годишният Банев бе придружаван от адв. Петър Зафиров. В ръцете си носеше огромен сак, вероятно с лични вещи. Адвокат Зафиров бе преметнал през рамото си предмет в черен калъф, но не беше ясно какво точно носи.

Брендо извади българската си лична карта, както и нужните документи, за да се легитимира пред съдебните охранители при КПП-то на Затвора.

Оказа се обаче, че не е толкова просто постъпването му зад решетките, тъй като охраната не бе подготвена за появата на най-издирвания българин по света.

А още докато вървеше към затвора на въпрос той ли е Евелин Банев - Брендо, той отвърна положително.

"Да аз съм Евелин Банев". Всички останали въпроси обаче отклони към адвоката си, който уточни, че Банев се предава, за да излежи влязло в сила наказание.

 

 

 

 

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!