41-годишният Георги Тодоров Гривнев е убитият в гората край Турян. Мъжът е стар познайник на полицията, прокуратурата и съда. Последната му присъда е 4 години за кражби от къщи в смолянски села. Излязъл е от затвора на 28 март. Най-вероятно и тогава е убит, пише otzvuk.bg.

В актива си има множество присъди за кражби и измами. Гривнев е от квартал Райково, прякорът му бил Бански. Роден е в Пловдив и осиновен от смолянчани. Майка му и баща му били възрастни хора и отдавна са починали. Гривнев започва криминалната си дейност през 1994 година. Специализирал се е в кражби. След като починали родителите му той продал къщата им и похарчил парите. През 2010 г. бе осъден да излежи три години и пет месеца в затвора, заради кражба на 33 000 лева от дома на възрастен мъж в Смолян. Малко след като излязъл от затвора се сдушил с друг познайник на органите на реда – 50-годишният Митко Ковачев от Виево.


През 2015 г. двамата хвърлиха в паника жителите на няколко смолянски села. Направиха 13 кражби от къщи в Проглед, Триград, Чокманово, Петково и др. населени места. Униформените натоварили два микробуса, за да транспортират краденото от Пловдив към Смолян. През юни същата година бяха задържани, а по-късно и осъдени. Първоначално Районният съд постанови двамата да излежат по 6 години в затвора. Окръжният съд обаче намали наказанията им на 4 години.


Полуразложеното тяло на Георги Гривнев бе открито в понеделник в горичка в местността Пещерско бърце, близо до разклона за селата Турян и Пещера. Назначената тройна съдебно-медицинска експертиза е установила счупване на подезичната кост, т.е. смърта е настъпила от задушаване – удушване.
Тялото бе намерено затрупано с клони. Убийството вероятно е станало преди 15-20 дни. Главата била наядена от животни, което затрудни разпознаването.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!