Пожарът, който избухна на 28 януари т.г. в склада на фирмата за бяла и кафява техника "Techmart", е умишлен. Това е основната версия, която в момента проверяват криминалисти от столичната полиция, научи ексклузивно БЛИЦ от разследващите.
Пламъците погълнаха огромното съоръжение, а пет коли на пожарната и десетина пожарникари се бориха с огнената стихия.

Близо половин година по-късно става ясно, че разследващите са попаднали на улики, които водят към извода, че пожарът е целял да прикрие следите на фиктивна стока за около 300 000 лева, която е трябвало да бъде оправдана. По този начин е бил ощетен и държавният бюджет, тъй като в хазната не е постъпила крупна сума от ДДС.

БЛИЦ научи, че разследването е в напреднала фаза и всеки момент се очакват обвинения.

Проучване на БЛИЦ установи, че зад "Techmart" стои фирма "Магнум - Д", която се управлява от Делян Димитров. Справка в Търговския регистър показва, че същото лице е едноличен собственик на капитала, който е подозрително нисък за такъв вид дейност - 5000 лева.

Още по-скандалното е, че името на компанията - "Techmart" вероятно има за цел да имитира това на мастодонта в бизнеса с продажба на електроуреди - "Technomarket". 

Управляваната от Димитров компания си служи и с лого и цвят, които наподобяват на символите на "Techmarket". Тези своеволия, обаче кой знае защо убягват на контролните органи.