Появиха се зрелищни подробности около убийството на мъж в курорта „Св. Св. Константин и Елена“. БЛИЦ припомня, че в четвъртък вечерта около 20:30 часа 52 годишен мъж, за който към този момент се знаеше само, че е чужденец, бе открит в безпомощно състояние, а по-късно починал в болница от огнестрелни рани.

Междувременно от Прокуратурата във Варна дадоха кратко изявление за случилото се.

БЛИЦ научи от свои източници в разследването сензационни подробности за екшъна.

Всичко започнало малко след 20 часа, когато чужденецът, за който медията ни узна, че е украинец, е бил причакан пред известен хотел, който се намира на улица „45“ в морския курорт.

Убийството в „Св. Св. Константин и Елена“, Снимка: Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

По неофициална информация извършителите на убийството са установени, но не са задържани.

Те причакали 52-годишния украинец на входа на хотела и произвели продължителна стрелба. БЛИЦ научи, че те стреляли от чанта, в която било скрито късоцевно оръжие.

По непотвърдена информация огнестрелните поражения по убития са множество, поне 6-7.

Убийството в „Св. Св. Константин и Елена“, Снимка: Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

По време на стрелбата обаче чантата, в която било скрито оръжието, се запалила. Извършите я хвърлили на земята, качили се в кола Фолксваген „Файтон“ и избягали в посока варненския квартал „Виница“. По непотвърдена информация автомобилът бил с молдовска регистрация.

Според източници на БЛИЦ именно там те изоставили колата на улица „30“, но преди това я запалили, за да заличат всякакви улики, останали от тях.

Опожарената кола във „Виница“, Снимка: Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

По непотвърдени данни извършителите са двама молдовски граждани и един румънски. Вероятно причината за убийството са неуредени финансови въпроси между украинеца, молдовците и румънеца.

Орлин ФИЛИПОВСКИ, БЛИЦ

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук