Отвлеченият в събота бивш митничар Георги Георгиев-Пурата може да не се появи повече жив, смятат разследващи случая. Той си е навлякъл гнева на китайската мафия и още преди време му е издадена смъртна присъда, а след пребиването на 50-годишния бос Ли Уж Бо преди две седмица нещата съвсем загрубели.

Отвличането на Пурата, заснето с охранителна камера, е като римейк в обратна посока на драмата на Ангел Бончев и съпругата му. То е предшествано от похищение над неговата приятелка, смуглата Мария, която е била освободена срещу откуп от 300 000 лева. Два дни по-късно обаче босът на азиатската мафия  е смазан от бригада с чукове и още бере душа в "Пирогов", охраняван от сънародници, разказва "Уикенд".
Според разследващите Пурата е взет на мушка от китайците още преди година, когато е разбит канал за изнасяне на пари на летище "София". След ареста на трима китайци с 350 000 евро, натрупани от незаконна търговия в Илиенци, в подземния смят плъзнала мълвата, че именно Пурата е издайникът и китайската тонга му е издала смъртна присъда.
В началото на септември бившият митничар развалил отношенията си и с арабите, които до този момент са му били гръб. Пурата бил нарочен за "къртица" от влиятелен арабин и двама косовари, които имали съмнения, че той е издал на Нова телевизия схемата за внос на амфетамини през България и за далавери с хуманитарни помощи.
Основания за мрачните прогнози идват и от факта, че досега искане за откуп не е правено. Ако това се случи, исканата сума ще е над 1 милион евро, смятат криминалистите. /БЛИЦ