Изчезналият бивш митничар от аерогара София Георги Георгиев-Пурата дължал над 1 млн. евро на няколко души, сред които и двама столични босове, пише в утрешния си брой в. "24 часа". Георгиев бе отвлечен миналата събота пред дома си в столичния кв. "Изток" след купон в 5 сутринта.
Оттогава следите му се губят. Охранителна камера е заснела как няколко мъже грабват Пурата, запушват му устата и го отвличат с тъмен автомобил. Седмица по-късно обаче никой не е поискал откуп, коментираха разследващи. Най-вероятната версия за похищението над бившия митничар, по която се работи, е, че той е отвлечен заради натрупани дългове.
Пурата е известен със страстта си към суперскъпи лимузини. Има и автокъща F1 в кв. "Горубляне". Преди няколко месеца взел доста пари назаем с идеята да вкара в България няколко прочути лимузини от марката "Астън Мартин". Автомобилът е известен като колата на Джеймс Бонд.
Пурата даже водил преговори за внос у нас на 7 суперскъпи машини от същата марка, като се надявал бързо да ги пласира и да си върне заемите.  Вносът обаче се провалил и ексмитничарят закъсал с парите.
Преди да бъде отвлечен, Георгиев е прекарал няколко часа в столично заведение в компанията на дама от рекламния бизнес. Двамата обаче се разделили на излизане от заведението. Жената вероятно е последният човек, с когото той е разговарял, преди да го похитят. 
Пурата бе разследван като тартор на организираната група за контрабанден внос на GSM-и през летището.  /БЛИЦ