Престъпна група, занимаваща се с трафик на хора и склоняване на лица към проституция беше разбита от служители от сектор "Борба с организираната престъпност" към Областна дирекция на МВР Бургас, Операцията е проведена под ръководството на Районна прокуратура – Бургас. Задържани са четирима души - двама мъже и две жени на възраст между 30 и 55 години, всички от Бургас. В хода на операцията е установено, че към групата принадлежи и още един мъж, който е обявен за издирване от полицейските служители.
Групата е стопанисвала два клуба в Бургас – "Сименс клуб" и бар "Калигула", както и две квартири, разположени в центъра на града. В хода на полицейските действия освен пълнолетни жени, предоставящи сексуални услуги срещу заплащане, са установени и няколко непълнолетни проституиращи момичета.
Органите на реда са констатирали, че част от момичета, работещи на територията на бургаските клубове и квартири, са от Северна България / от Врачански и Монтански регион/, като същите са набирани под предлог за работа с високо заплащане, тоест налице е канал за набиране на "бели робини" и осъществяване на вътрешен трафик.
В процеса на работа е установено, че придобитите по незаконен начин парични средства се изпират, чрез инвестиции в големи строителни обекти по Черноморието.
Спрямо задържаните за 72 часа с прокурорско постановление лица, са повдигнати обвинения за трафик и склоняване към проституция. Предстои гледането на постоянна мярка за неотклонение. /БЛИЦ