МВР задържа двама мъже, обвинени за създаване и участие в организиран апрестъпна група, занимаваща се с лихварство, съобщиха от МВР-Бургас. Те са задържани в резултат на специализирана полицейска операция, проведена от служители на сектор “Борба с организираната престъпност” към Областна дирекция на МВР – Бургас. Задържани са 36-годишния Георги Генчев и 31-годишния Илиян Стоянов.
Те са обвинени по чл. 321 А и 213 А от Наказателния кодекс : “за създаването и участие в организирана престъпна група, занимаваща се със сключване на сделки и извличане на облага, чрез внушение на страх и използване на сила, изнудване и нанасяне на телесни повреди, увреждане и унищожаване на имущество, отдаване на пари назаем срещу нерегламентиран процент лихва / т.е. лихварство”. Установено е, че двамата мъже, в съучастие с други лица са отдавали парични суми срещу месечен лихвен процент от 10 до 30 %.
Към групата са принадлежали още двама криминално проявени мъже, които се издирват от служителите на сектор “Борба с организираната престъпност” към Областна дирекция на МВР – Бургас.
Към момента състав на Окръжен съд – Бургас разглежда мерките за неотклонение на задържаните 36 г. Георги Генчев и 31 г. Илиян Стоянов. /БЛИЦ