Две българки, принудени да проституират в Италия, са информирали властите в страната за организирана мрежа за проституция с българско участие. По случая вече са арестувани трима български граждани, предаде Дойче веле.
Българките, които са информирали италианските карабинери за нелегалната дейност на своите сънародници, са били подведени да работят в Италия като сервитьорки в пицария. При пристигането си в страната обаче те са се озовали в мрежа за организирана проституция.
След като към тях били отправени множество смъртни заплахи, двете български момичета били заставени да проституират, а техни близки в България получили заплашителни предупреждения.
Кошмарът продължил три седмици.
Въпреки че живеели под 24-часов контрол и разделени една от друга, жертвите успели да избягат и да уведомят карабинерите в Сан Лазаро ди Савена край Болоня.
При полицейската акция са арестувани четирима от организаторите на престъпната мрежа. Между задържаните е шефът на организацията, както и две българки близначки, обвинение в съучастие. Те контролирали броя на клиентите и събирали печалбата. Точно по време на работа в покрайнините на Болоня е арестувана едната от тях - Марина Вълкова Георгиева.
Впоследствие е била задържана и нейната сестра Мария, както и други двама съучастници, опитали се да напуснат Италия, бягайки към България. Единият от бегълците е българин - Жоро Нецов, а другият италиански гражданин.
На задържаните са повдигнати тежки обвинения – отвличане на хора, упражняване на насилие, подтикване към проституция и организирана престъпност. Обвинението на следствените органи се потвърди от прокуратурата в Болоня, където арестуваните ще се изправят пред съда.
В същото време други двама въоръжени българи са ограбили свои сънародници край Фоджа. По време на грабежа са се чули и изстрели, съобщава местното радио Телерадиоере. /БЛИЦ