Задържаха 19-годишен, убил брат си. След проведени издирвателни мероприятия, от котелските полицаи, извършителят на престъплението е задържан в планината на няколко километра от село Боринци, където се е укривал. Иззет е ножът, с който е извършено убийството, а А.А. разпитан пред съдия от Окръжен съд - Сливен, където е направил пълни самопризнания за извършеното от него тежко престъпление.
 На 26 март  в 16:50 ч. в РУМВР - Котел е получен сигнал, затова че в селото е намерен трупът на 21-годишният А.С. от селото.
Местопроизшествието е посетено от служители на сектор “КП” при ОДМВР-Сливен и РУМВР - Котел, които при извършения оглед установяват, че трупът е укрит, чрез покриване със сено и оборски тор в къщата на жертвата и се касае за умишлено причинена смърт настъпила вследствие на прободни рани в областта на тялото. По случая в РУМВР - Котел е образувано досъдебно производство, срещу неизвестен извършител.
В хода на проведените незабавни оперативно-издирвателни мероприятия е установено, че А.С. е в неизвестност от вечерта на 10 март, а на 25 март баща му подава информация в полицията, че синът му е в неизвестност. От проведените разговори с бащата и по-големият брат на жертвата - 28-годишният К.С. е установено, че на 11 март другият брат на убития - 19-годишният А.А. е забелязан със следи от нанесен побой в областта на лицето, изразяващ се в оток на лявото око. Този факт, както и обстоятелството, че А.А. се е укрил непосредствено, след откриването на трупа на убития навеждат криминалистите на предположението, че по-малкия брат е съпричастен към извършеното престъпление. Малко по-късно е установено, че около 19.00 ч. на 10 март двамата братя А.С. и А.А. са употребили алкохол в кафе-аперитив в селото, след което прибирайки се към дома си, между тях е възникнал скандал, който е прераснал в побой и по-малкия от двамата е нанесъл удар с нож на жертвата, който се оказал фатален за по-големия от братята. След извършеното престъпление А.А. е укрил трупа в двора на къщата им. Няколко дни след трагедията по-големия брат разбирайки, че средния му брат е изчезнал, е започнал да го издирва и е провел разговор с най-малкия си брат, от който е разбрал за случилото се във фаталната нощ. Работата по случая продължава. /БЛИЦ