За денонощие добрички полицаи разкриха жестоко убийство. В събота, около 11 часа в Първо РУМВР-Добрич добричлия съобщил за забелязано тяло на мъж на пътна отбивка в района на околовръстния път.
Непосредствено след сигнала на местопроизшествието е предприет оглед от дежурна следствено-оперативна група и полицаи от РУ и ОДМВР-Добрич. При огледа по тялото са установени многобройни прободни и порезни рани, нанесени с остър предмет. Установена е самоличността - В.А /38 г./ от с. Полковник Минково. Веднага е предприето издирване на територията на цялата Добричка област. В полицейските действия са включени всички оперативни служби на дирекцията, както и служители на Първо и Второ РУ на МВР. Бързо са установени движението, контактите, пребиваването и обкръжението на убития през последните 24 часа. Постепенно се стеснява кръгът около възможните извършители. Скоро криминалистите стигат до 25-годишния Х. Р.  от Добрич, контактувал последно с жертвата в заведение в покрайнините на Добрич. Установено е местонахождението му и той е задържан. След проведените процесуално-следствени действия в ранните часове вчера заподозреният Х.Р. направил пълни самопризнания и разказал с подробности какво и как е извършил. Той заявил, че посегнал на живота на В.А. към 5 часа на 18 октомври, на мястото, където по-късно е намерен и посочил мотивите за решението си - от лично естество. Впоследствие от полицията са намерени предметът, с който е извършено престъплението, както и редица други веществени доказателства, които по безспорен начин доказват съпричастността му към извършеното тежко криминално престъпление.
Активно съдействие в разкриването на убийството са оказали Окръжна Прокуратура и Окръжен съд град Добрич. Към момента 25-годишният е задържан с прокурорско разпореждане за 72 часа. Ще бъде внесено предложение за налагане на мярка за неотклонение “задържане под стража”. По случая е образувано досъдебно производство. Предстои да бъде изготвено предложение до комисар Ивелин Петров – директор на ОД ма МВР – Добрич, за награждаване на служителите, участвали в разкриването на тежкото криминално престъпление. /БЛИЦ