Разследване срещу трима души за измами със земеделски земи тече в ловешката прокуратура в момента, заяви днес зам.-окръжният прокурор на Ловеч Кирил Петров, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ в града.
Според Петров бившият кмет на ловешкото с. Микре Валентин Вълов, Весела Александрова и Илиян Ичев са обвинени по чл. 321 от Наказателния кодекс за създаване на престъпна група. Тримата действали на територията на Микре и издавали документи с невярно съдържание. Весела Александрова и Илиян Цачев изготвяли фалшиви пълномощни от името на собственици на земеделски земи и кметът ги заверявал. Имало случаи, в които наследниците на имотите били повече, а престъпниците издавали документи само на един. След това те обявявали земите за продажба в имотни къщи и агенции. Истинските собственици научавали за сделката месеци по-късно.
Към момента били разкрити около 20 такива случая, а нанесените щети били в размер на 123 000 лв.

Скандалът с издаването на фалшиви документи от кмета на Микре избухна преди около две години. Тогава Валентин Вълов бе отстранен от длъжност и му бе наложена постоянна мярка за неотклонение, която неотдавна бе заменена с подписка. /БЛИЦ