Председателят на шуменското сдружение „Роми – медникари“ Филип Петров е изнасилил 12-годишно момиче тази нощ, съобщава ШУМ.БГ. Мъжът е арестуван тази сутрин и му е наложена 24-часова мярка задържане под стража, предстоят разпити пред съдия.
Сибел играела кючек в група, сформирана от Петров. По нейни думи мъжът я отвлякъл снощи около 20,00 ч. на улица в ромската махала, като я прилъгал да се качи в колата му с мотива, че иска да види колко е напреднала в танците. Момичето се прибрало тази сутрин към 7 часа и разказало, че е изнасилено. Родителите й веднага подали сигнал в полицията, която арестувала мъжа. Сибел била прегледана от лекар, който написал в медицинското, че е установена дефлорация.
Обезчести детето, почерни й живота, вайкаха се днес близки на момичето. Хората се заканиха, че, ако насилникът бъде освободен, ще го линчуват. Други роми пък бяха категорични, че за педофили няма място в махалата и Филип трябва да се маха.

„Имаме заподозрян, работи се по случая. Не мога да коментирам повече“, каза говорителят на полицията в Шумен Евгени Иванов.
Сдружение „Роми – медникари“ стана известно в това, че наскоро спечели проект на ДАМС за почистване на Шуменското плато, както и с организирането на изложба на медни съдове в Регионална библиотека "Стилиян Чилингиров".
Шефът на РУ на МВР гл. инспектор Валентин Велев излезе да успокои роднините на Сибел, които се събраха пред полицията днес. Междувременно момичето беше качено на линейка и откарано в Спешна помощ, след като й прилоша. ШУМ.БГ научи, че тя вече е разпитана и пред съдия. /БЛИЦ