С кирка, мотика и камъни четирима души нападнаха двама охранители в Димитровград, съобщиха от ОД на МВР-Хасково. В резултат на инцидента единият от охранителите и единият от нападателите са пострадали.
 Снощи в 21.00 часа в дежурната част на Районното управление на полицията е получен сигнал от коменданта на ведомствената охрана на “Симат АД” за възникнал инцидент.
 Изпратената на място оперативна група от петнайсетина полицаи е установила, че трима мъже и жена от димитровградския квартал „Вулкан” са навлезли в охраняваната зона на фирмата. Лицата на възраст 22 г., 34 г., 60 г. и 41-годишната жена са получили предупреждение от двамата охранители - на 46 г. и 53 г., че там е недопустимо да влизат. Четиримата са отказали да напуснат зоната. С кирка, мотика и камъни те са нападнали охранителите и са ги съборили на земята след физически сблъсък. По-възрастният от охранителите е успял да произведе пет предупредителни изстрела във въздуха със служебна пушка „Маверик” и седем изстрела със законно притежаван пистолет „Макаров”.

При изстрелите охранителят и 22-годишният нападател М.М. са пострадали. Оказана им е медицинска помощ, като е установено, че ръката на пазача е счупена от удар с мотиката, причинен му от жената.
Полицаите са провели и издирвателни мероприятия и около 09,30 ч. тази сутрин са задържали 34-годишния Д.Д., който е успял да избяга и да се укрие. Работата по образуваното досъдебно производство продължава. /БЛИЦ