Само една ДНК експертиза е представена на адвоката на обвинения 29-годишен Лазар Колев за убийство на сестрите Белнейски. Днес следователите предоставили на двамата адвокати на обвинения само ДНК експертиза, която е правена съвсем наскоро, като казали на защитата, че на този етап другите документи са секретни.
Адвокат Марин Марковски каза, че клиентът му е обвинен за убийство по особено жесток начин, като адвокатът е категоричен, че това е направено, за да си измият ръцете, че са разкрити убийците на Белнейски. Адвокат Марковски определи като пълен абсурд, че експертизата се прави толкова късно след убийството. Става дума за слюнка от устата на обвиняемия, която е открита под ноктите на жертвите.  Експертизите са започнали да никнат от 2008-2009 г. Тази се твърди, че е от 2009 г. 
Адвокатът Марин Марковски е написал възражение, че обвинението трябва да се представя във всичките си документи на обвиняемия. Защитникът беше категоричен, че е нормално Колев да не може да си спомни какво е правил през януари 2006 година. Обвиняемият Лъчезар Колев има две присъди като едната е за изнасилване на непълнолетна преди много години, когато и самият изнасилвач е бил също непълнолетен. Другата присъда е за кражба на евтин GSM. Според Марковски клиентът му е удобен, защото тогава не е бил в затвора. Адвокатът обаче беше категоричен, че при справедливо правосъдие щял да защити невинният си клиент. Той е само изкупителна жертва, каза Марковски като бе категоричен, че клиентът му е убеден в това, че не познава никакви лица по този случай. Експертизата, която днес е била представена е издадена в Националния институт по криминалистика и криминология. Следователите отказали да предявят другите доказателства с мотивите, че там имало и документи от ФБР. 

Росица и Христина Белнейски са убити на 28 януари 2006 г., ден след като са видени за последно да излизат от дискотека в Пазарджик.
Това е записано в постановлението за привличането на Лазар Колев като обвиняем за смъртта им.
Защитникът му Марин Марковски видя вчера ДНК експертизата, която категорично доказва участието на Лазар в изнасилването на сестрите.
По същото време стана ясно, че зам. главният прокурор Камен Ситнилски е разпоредил проверка за изтичане на информация тези дни в “24 часа”.
Със сигурност ДНК анализът не е единственото доказателство, твърдят запознати с делото.
Генетичният материал от Колев е открит под ноктите на Росица, и във влагалището на Христина
Така става ясно, че той е бил с двете сестри по едно и също време. По това време заподозреният Лазар имал квартира и не живеел с майка си. Но вероятно изнасилването не е станало в квартирата.
Росица, която наскоро била дефлорирана от първият си интимен приятел наистина е страдала от болестта вагинизъм, за която е характерна силна болка при полов акт.
Това обаче не би могло да е довело до смъртта й, категорични са експертите. И двете иначе противоречиви съдебномедицински експертизи са категорични, че смъртта на Христина и Росица е настъпила от черепномозъчните травми.
Разследващите продължават да работят и по двете заключения. За сега се потвърждава мнението,
че са жестоко изнасилени, което дава екипът на доц. Грозева. Но по-вероятно е смъртоносните удъри по главите им да са от удар от кола, както твърди експертизата на екипът правил ексхумацията под ръководството на покойният проф. Раданов.
При обсъждането за участието на кола в инцидента е изключена възможнастта да са прегазени в лежащо положение. Тоест те са били живи, когато са имали съприкосновение с автомобил и вероятно това е причината за смъртта им.
Една от основните грашки на първият екип провил разследването е именно, че било пренебрегнато участието на кола в престъплението. И че са прекратили издирването на автомобила на Лазар Колев.
Твърденията на Ганчевски, че възстановка със снимков материал изключва пътно транспортно произшествие са неверни, казват криминалисти.
Лазар Колев е бил сред хилядите разпитвани през 2006 г., но не и в кръга на основните заподозрени
За това свидетелства и факта, че не е бил подложен на полиграфско изследване, това става едва преди седмици.
Според топкриминалисти установявавенето на участието на Лазар Колев в убийствата, е ограмна крачка напред и отправната точка към разплитането на случая.
Със сигурност той не е бил сам в кървавата нощ. Вече има и конкретни заподозряни за негови съучастници, който се очаква да бъдат арестувани съвсем скоро. Оповестяването от адвокат Марковски на вероятното обвиняване на Лазар Колев е затруднило задържането на другия заподозрян. Изяснява се къде точно и как е извършено сексуалното посегателство и последвалото убийство.
Публичните изявления пък на психолога Бойко Ганчевски вчера по случая предизвикаха гнева на запознати с разследването. Според тях казаното от Ганчевски нямат нищо общо с действията и разкритията на екипа работещ по делото. А описанията, които дава Ганчевски на местопрестъплението и на действията на обвиняемия Колев, звучат като на очевидец, тъй като тези факти са все още неизвестни за екипа работещ по случая. Вероятно той е наблюдавал случилото се, иронизара един от хората заети с делото. Може и да го обвиним като съучастник, пошегува се той.
“Прочетох експертизата и тя подозрителна. Със сигурност ще бъде оборена в съдебна зала”, каза на излизане от следствието, адвокатът Марин Марковски. Според него е необяснимо, защо е направен сравнителния анализ чак през 2008 г., след като проби от слюнката на клиента му и открития материал на Белнейски за изследвани през 2006 г.
“ Други доказателства не са ни представени. А такива са събирани преди клиентът ми да е привлечен като обвиняем. Това нарушава правото му на защита”, каза Марковски.
/БЛИЦ