Служители от областната инспекция по труда в Хасково са спрели при влизане на граничния пункт Каптиан Андреево турски бизнесмен, собственик на свиленградския хотел “Свилена”, за да му връчат акт за 10 000 лева. Това съобщи шефът на инспекцията Иван Богданов, предаде кореспондентът на Агенция БЛИЦ.
При извършената по сигнал на служители проверка в ресторанта се оказало, че обслужващият персонал работи без трудови договори и не получава редовно заплатите си. След съставянето на акта бизнесменът бил викан няколко пъти в инспекцията за да му го връчат, но той не се явил и това наложило да го причакат на границата, за да му връчат депешата в законовия срок.
БЛИЦ научи от неофициални източници, че бизнесменът се казва Фуат Гювен и е собственик и на хасковския хотел “Аида”, който е толкова занемарен, че почти всичките му стаи остават празни. А преди да стане собственост на турчина, “Аида” беше най-реномираният хотел в района. Само преди месец Фуат Гювен игра на търг и купи големият бизнесцентър за близо 12 милиона лева, които още не заплатил. Но въпреки това наемателите в сградата, сред които е и кореспондетът на БЛИЦ, получиха официални писма за промяна на условията по договора. Което ще рече, че Фуат Гювен бърза да увеличи наемите, преди да е финализирана сделката. 


Турският бизнесмен Фуат Гювен купи миналата година "Бизнес център 1" в Хасково за над 11 милиона лева. Той е собственик на "Търговска банка Д", както и на безмитните бензиностанции в България. Това лято скандалният бизнесмен привлече вниманието с покупката на супер луксозна яхта „Бавария 50 Вижън”, за която брои близо 5 милиона лева. Морското возило, известно от филмите на Джеймс Бонд, е сред най-скъпите в България.
/БЛИЦ