Красимир Димов, шеф на РПУ-Приморско днес ще бъде разпитан за вчерашното убийство в Бургас. При пиянска свада бивш полицай застреля от упор 23-годишния Тодор Стоев, предаде кореспондентът на БЛИЦ в Бургас.
Красимир Димов бил сред поканените на купона за рождения ден на Евгени Ганев и уважил с присъствието си 49-годишния си екс-колега, който е заподозрян за убийството на младежа. На купона присъствали и други действащи местни полицаи. Ганев бил бивш служител на Икономическа полиция в ОДП-Бургас. Той започнал работа в системата на МВР през 1986 година. Десет години по-късно е напуснал по собствено желание, уточниха от пресцентъра на ОДП-Бургас.
По данни на полицията бистро „Бохеми“ било четвъртото заведение, което компанията посетила във фаталната нощ.

По непотвърдена информация началникът на РПУ-Приморско бил свидетел на скандала между жертвата и бившия полицай, а след кръвопролитието набързо напуснал мястото на престъплението.
Едва след обяд са разрешили на майката на убития младеж да го разпознае в бургаската морга. Жената, която е дала живот на разстреляния, е служителка в Първа инвестиционна банка в Бургас. По думи на нейни колеги синът й не е познавал убиеца си. По информация от Бургаската полиция убитият е бил регистриран заради притежание на наркотици.
Вече е извършена аутопсията на Тодор Стоев. Куршумът е пронизал лявото слепоочие, смъртта му е била мигновена.
Убийството стана вчера около 6,10 часа сутринта в бистро "Бохеми" на улица “Александровска” в центъра на Бургас. Трупът на Тодор Стоев бе открит на една от външните маси на заведението. Убиецът е избягал, но в резултат на бързите действия на полицаите от Първо РПУ в града той е задържан 2 часа по-късно и се смята за предполагаемия извършител на престъплението. От самото си задържане Ганев отрича той да е стрелял и да е извършил убийството, затова следователите ще изгледат записите от охранителните камери в района на заведението, съобщиха за БЛИЦ от пресцентъра на ОДП-Бургас.
“Нямам отношение по убийството, не съм аз”, това е казал след задържането Евгени Ганев, при разпита в бургаската полиция. Убитият Тодор Стоев от Бургас е седял на една от външните пейки пред заведението заедно със свой приятел. Жертвата е била убита с боен пистолет в лявата част на челото. Дошлият на местопрестъплението екип на Центъра за спешна медицинска помощ само е констатирал смъртта му. Според първоначалната информация Евгени Ганев е седял на масата с простреляния Тодор Стоев. Ганев обаче отрича да е извършил престъплението.
Сервитьорки от бистрото обаче твърдят, че предполагаемият убиец не е бил в една компания с жертвата си. Впоследствие възникнал скандал между двамата, екс полицаят извадил пистолет и застрелял младежа от упор.
Това, най-вероятно ще бъде изяснено, тъй като денонощни охранителни камери на клон на ОББ, който се намира на метри от заведението, са записали престъплението, съобщиха източници от полицията.
Все още се изясняват причините за убийството, уточниха от полицията. /БЛИЦ