Бандата на Турчина беше задържана в петък в ранните часове след едногогодишна и почти денонощна работа на двата криминални отдела на СДВР и ГДНП. Те са агресивни при извършване на престъпленията, като не се двоумят да използват и огнестрелно оръжие при оказване на съпротива. По наши данни на два пъти са стреляли по охранители. Това каза  гл. комисар Илко Илиев, началник на Криминална полиция в ГДНП, за бандата на Турчина, известен с жестоките си методи.
Той уточни, че групата се състои от четирима души и тяхна цел са били най-различни обекти – офиси, търговски обекти, частни домове, банки. По големият процент са в София, но има и в страната. "Имаме яснота кой е лидерът, но в процеса на досъдебното производство ще се докаже това", уточни Илиев пред Канал 3.

По думите му голяма част от престъпленията в София в последната година са извършени от тази група. Той посочи, че ги подозират за обири на известни обекти, но отказа да конкретизира.

"Не знам на кого плащат, но преди 2 години двама от тях бяха хванати за кражби в Слънчев бряг и делото е било прекратено", каза Илиев. Той беше категоричен, че този път срещу членовете на бандата има доста доказателство, достатъчни съдът да не ги пусне.