Трийсет и осем годишна българка бе арестувана тази сутрин от полицията в намиращото се на адриатическото крабрежие на Италия южно от Анкона градче Фермо, пише Монтор.


Нашенката е обвинена в убийството преди близо две седмици на шестгодишната си дъщеря и в опит за прикриване на заформената от нея кървава касапница.

Другото момиченце на българката и на мъжа, с когото тя живеела на семейни начела, е предадено на социалните служби в областта Марке.

Българска гражданка арестувана в Италия по обвинение за убийство на 6-г. ѝ дъщеря СНИМКИ

Трагедията се разиграва на миналия 8 януари, когато призори сънародничката ни алармира пожарната и полицията във Фермо за избухналата в дом й огнена стихия.

Силите на реда пристигат на местопроизшествието след броени минути и намират жената пред жилището с малката й дъщеря в ръце, повита в одеяло.

Българката обяснила на огнеборците и ченгетата, че прекарала нощта сама с децата си и за съжаление не била успяла да изнесе другата си дъщеря, която починала от задушаване.

Версията й била приета безрезервно както от хората на силите на реда, така и от местната общественост във Фермо, която изпратила петиция до кмета да предостави обищнско жилище на нещастното семейство.

Както си му е редът, прокурорката в местния съд Франческа Перлини обаче разпоредила аутопсия на трупчето на загиналото момиченце и резултатът от нея оборвал в редица пунктове на версията на българката.

Така например лекарите – патолози установили, че детето починало много преди да се развихри пожара, по останките му били намерени кръвни съсиреци, които говорели за нанесен жесток побой, не бил достоверен и посочения от жената източник на пожара.

Накрая прокурорката Перлини заключила, че шестгодишното момиченце било убито от майка си след което тя подпалила сама дома, за да прикрие следите от нейната зловеща тръпка.

Предстои през следващите дни да бъде насрочен процес срещу майката – детеубийка, на който тя може да получи до 30 години решетки.