Екшъна, който се разигра днес в столичния квартал "Хаджи Димитър" се оказа поредният акт на домашно насилие, потвърдиха от МВР.

Както БЛИЦ писа по-рано жена от украински произход, говореща много слабо български е изведена от апартамента, където се беше барикадирал мъж, заподозрян в домашно насилие. 

От съседи се знае, че жената живее при него от два месеца и се оказва, че не е и първата пострадала.

"Мъжът е под наем в апартамента на осмия етаж. Преди 4 месеца е пребил и изхвърлил от жилището друга жена.

Виждали сме го с няколко, които живееха там за кратко и после изчезваха", разказват още съседите, като не крият съмненията си, че и другите са ставали жертва на юмруците на насилника.

Биячът се казва Орлин Г. и е бивш шофьор в МВР-болница. Има криминални регистрации.

 Дойде и психолог но не за пребитата жена, а да успокоява барикадиралия се

"Когато подадохме сигнала дойдоха 25 полицаи, две линейки и пожарна кола. Дойде и психолог. Не за пребитата жена, а да успокоява барикадиралия се", скандализирани са съседите и допълниха, че след като откарали украинката в неизвестна посока униформените се суетели 5 часа дали да влязат в жилището.

"Първоначално Орлин не давал признаци, че е в апартамента. След около 5 часа започнал да преговаря, а когато излязъл бил с резка на ухото и твърдял, че украинката го е нападнала, а той действал в самоотбрана.

Очевидци, проследили цялата "акция" на полицията обясниха, че последните 3 часа минали в шеги и закачки. Орлин и полицаите се потупвали по рамото и се наричали един друг „колега“.

Според Орлин украинката е „от друго стадо“, а те са си колеги. Полицаите одобрително хихикали, възмущаваха се съседите. Орлин разказвал още, че от 3 дни я бие и „у тъпия вход няма никой, дето да му каже копче“.

Въпреки информацията, че е задържан, Орлин си е у дома и шумно ремонтира вратата на апартамента си, скандализирани са жителите на квартала.

Следете актуалните новини с БЛИЦ и в Telegram. Присъединете се в канала тук