Синът на фаталната Катя Лерца, която уби преди няколко години полицай при катастрофа в Пловдив, е действал в съучастие с баща си, научи БЛИЦ от свои източници.

22-годишното отроче на Лерца Костадин Костадинов е син на друг, замесен в скандалния случай за грабеж и отвличане.

Това е 44-годишният Борис Костадинов от пловдивското село Неделево. По-възрастният мъж е един от бившите съпрузи на Катя Лерца и е криминално проявен. Той също е бил сред арестуваните, но по-късно освободен.

Освен младият Костадин Костадинов, днес в съда с белезници бяха докарани и 32-годишният Йордан Арабалиев, 33-годишният Стефан Харизанов, също криминално проявен и осъждан, както и Илиян Смиленов. Въпреки пледоарията на адвокатите, че казусът е спорен, че жертвата Костадин Ч. сам се е качил в колата и екшънът не бил толкова жесток, колкото се описва по медиите, групата, обвинена в грабеж и отвличане, остава в ареста.

БЛИЦ припомня, че четиримата са привлечени към наказателна отговорност за това, че на 19 септември 2020 г. в  Пловдив и по пътя за хижа Студенец, са отвлекли Костадин Ч. и са му отнели вещи с намерение противозаконно да ги присвоят, като за това са употребили сила и заплахи.

Четиримата, които познавали жертвата, го взели от дома му, пили и яли на ранчо, близо до Пловдив, после се скарали заради резачка и 200 лева, която Костадин Ч. преди време бил откраднал от бившия мъж на Катя Лерца.

Тогава започнала гаврата. Закарали го близо до хижа "Здравец", съблекли го гол, единият от групата уринирал върху него, подканвали го да им прави фелацио, дори с тази цел наврели предмет в устата му. След като го и били, го качили в багажника и го захвърлили до дома му. Гаврата е продължила 4 часа. 

Съдът прие, че от събраните до момента доказателства е налице обосновано предположение всеки от четиримата да е извършил престъпленията, за които е привлечен като обвиняем. 

Според съда при мярка, различна от задържане под стража, няма опасност четиримата обвиняеми да се укрият, но съществува опасност да извършат престъпление. 
Определението не е окончателно и подлежи на протест и обжалване пред Апелативен съд Пловдив на  1 октомври.

БЛИЦ припомня също, че скандалната Катя Лерца уби в Пловдив преди няколко години пътния полицай Йордан Палазов. Въпреки, че й бе отнета книжката, на два пъти тя  бе залавяна зад волана.

Не се извини на вдовицата и двете малки сирачета за ужаса, който сътвори. Цялата страна се възмути от надменното й поведение в съда, където тя призна фактическите обстоятелства по делото, но не призна вина. Днес Лерца е в затвора, а синът й Костадин каза, че сам се грижи за баба си и за помалкото си братче. 

Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ