Специализираната операция на ГДБОП и Териториалната агенция „Национална сигурност“ в Сливен е сериозен удар по един от големите бизнесмени, който през годините е доказал достатъчно много топли връзки с МВР, съобщава "Флагман".

Както БЛИЦ писа окръжният прокурор на Сливен Веселин Гангалов посочи, че задържаните са шестима, на трима от тях е наложена мярка „задържане под стража“ за 72 часа. Гангалов обаче отказа да конкретизира кои са задържаните.

Дотук е ясно, че те имат тартор и ще отговарят за изпиране на пари, свързани с придобиване на имущество. Всъщност става дума за прочутия свиленски бизнесмен Симеон Симеонов, известен с турското си име Салим и неговата рода. Той и две от шестте му дъщери са тримата задържани за 72 часа.

Ето ги торбите със злато и пари на бандата на Селим, спипани при акцията в Сливен СНИМКИ

По информация на Флагман.бг, в ареста се намира и съдружникът му Моньо. Други трима са с мярка „подписка“. Претърсени са домовете им и според прокуратурата са намерени достатъчно доказателства, за да бъдат привлечени като обвиняеми.

За Симеон Симеонов-Салим още в края на 90-те години на миналия век се знае, че живее като милионер от всякаква контрабанда. Той е криминално проявен. Официалният му бизнес в началото на демокрацията е внос и износ на лагери, след което „далаверата“ се разпростира върху всякакъв вид измами и контрабанда.

Салим е на 56 години. От първата си съпруга има две дъщери. Голямата Славянка работи в Държавното горско стопанство, а зетят - заема висш ръководен пост в ОДМВР-Сливен.

Мащабна спецакция на ГДБОП скова Сливен! Масови арести, открити са...

Втората му дъщеря Сиана работи в Паспортна служба на ОДМВР-Сливен.

Баровецът на Сливен Симеон Симеонов кара само скъпи коли и подарява скъпи коли и апартаменти на дъщерите си, свидетелстват местните жители пред Флагман.бг. Разкошът, в който живее голямата фамилия е документиран и във видеоклипове, които Салим и втората му жена Рени са разпространили из социалните мрежи.

Най-богатите подаръци всъщност получават именно дъщерите от втория му брак по време на сватбите им. Салим не признава автомобили под нивото на Мерцедес и БМВ, разказват сливналии.

Според запознати с местните нрави в Сливен, „пушилката“ около задържането на Салим и дъщерите му от втория брак, ще е за кратко, тъй като, ако се разприказват зад решетките, ще стане неудобно за много хора с влияние в града на Стоте войводи.