Австралиецът Джок Полфриймдн няма да излезе на свобода, въпреки решението за освобождаване, съобщава БНТ.

Затворническите власти го предадоха на миграционните, защото Полфрийман няма валидни лични документи.

Бащата на Монов: Съдът ни се подигра, Калпакчиев и съдийките ще носят нравствен позор

В 15.43 минути Джок Полфрийман излезе от сградата на Централния софийски затвор под конвой на служители на дирекция "Миграция" в МВР.

 

Беше качен в автомобил и откаран в Бусманци, където е центърът от затворен тип за настаняване на чужденци.

На излизане Полфрийман каза само, че благодари на заместник-началника на Софийския затвор.

Той изкрещя: "Благодаря на Десислав Трайков, зам.-началник на затвора" (Трайков наскоро напусна поста заради скандала с тръгналия на море притежател на 16-годишна присъда за наркотрафик Будимир Куйович).

След това беше вкаран в кола, която напусна обекта без възможност журналистите да задават допълнителни въпроси.

Полфрийман вероятно ще бъде преместен в центъра за временно настаняване на чужденци в Бусманци, тъй като няма валиден паспорт.

Председателят на ССБ пусна убиец от затвораВ Бусманци той трябва да изчака издаване на валиден документ за самоличност от австралийските власти.

Това може да направи посолството на Австралия в Атина, което отговаря и за България, като му издадат пасаван. А след това той вече може да бъде свободен гражданин.По-рано Софийският апелативен съд взе решение, че той е изтърпял достатъчно от наказанието си, поправил се е и не представлява опасност за обществото.

Определението на председателствания от Калин Калпакчиев състав предизвика остри реакции в обществото и сред политиците, като обаче позицията на магистратите е, че Полфрийман покрива всички заложени в закона изисквания за предсрочно освобождаване.