Излежаващият 17-годишна присъда за жестокото убийство на съпругата си Даниела - Евгени Кацарски от Дупница, изплати 120 000 лв. кръвнина на майка й Йорданка Тодорова. С малка част от тези пари тя купи електрическа инвалидна количка на млад мъж от Кюстендил, който живее в дом за настаняване и до момента се придвижвал с механична количка. С новата придобивка придвижването му ще се улесни.

Както вестник "Струма" писа, 32-г. Даниела Кацарска беше убита по най-жесток начин от съпруга си Евгени Кацарски в деня на развода ми. Тя беше умъртвена с удар по главата с метална тръба пред блока, в който живееше. През февруари 2012 г. съпругът й я причакал около 22,00 ч. да се върне от работа и още при влизането във входа я убил с един удар. Двамата имали тежки спорове за разделяне на новопостроена кооперация върху наследствен имот на Даниела. Тя бе притежателка на част от апартаментите и офисите в сградата. Евгени Кацарски я притискал да отстъпи част от собствеността си на него, но тя категорично отказвала. Той се възползвал от вратичка в закона, при която разводът влиза в сила, след като се уведомят и двете страни писмено от съда. Евгени Кацарски не присъствал на бракоразводното дело. Във вечерта на убийството той все още бил съпруг на Даниела, което означавало, че се явява неин наследник при смъртта й. Тя е наследничка на богат дупнишки род и като единствено дете в семейството е щяла да наследи имоти за хиляди левове.

Окръжен съдия Мирослав Начев осъди на 19 г. затвор Евгени Кацарски за жестокото убийство на съпругата си. Майката на Даниела - Йорданка Тодорова, обжалва решението на Кюстендилски окръжен съд пред ВАС с искане за доживотна присъда.

Родителите на Евгени Кацарски също обжалваха решението с искане да се намали наказанието. През 2015 г. ВАС намали с две години присъдата на Евгени Кацарски. Той ще лежи 17 г. в затвора в Бобов дол.