При специализирана полицейска операция за пресичане и документиране на престъпната дейност, свързана с трафик на хора, бе задържан криминално проявения Д.П. на 34г. от гр.Сливен, съобщиха от ОД на МВР. Установено, че от 2005 г. до 2008 г. той е организирал канал за трафик на хора, склонявайки към проституция момичета на възраст между 19 и 25 г. от региона на гр.Сливен.
Сумите, придобити от трафик на хора за посочения период, възлизат на около 200 хил. евро. Паричните потоци получени от престъпната си дейност Д.П. е инвестирал в търговия с автомобили втора употреба и изграждане на търговски обекти.
При проведената вчера от сливенските антимафиоти операция е извършено претърсване на обитавани от лицето жилища, намиращи се в кв.”Сини камъни” на гр.Сливен и местността “Андреева чешма” във вилната зона на града, откъдето са иззети документи за внос на автомобили от Европейския съюз, документи за финансови операции и преводи на парични средства от страната и чужбина и др.
По случая е образувано следствено дело на ОСлС - Сливен. Към момента продължава да се провежда комплекс от оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия по окончателното неутрализиране и пресичане на действащия канал за трафик на момичета от региона на гр.Сливен с направление Германия, организиран от Д.П. Лицето е задържано първоначално за 24 часа по ЗМВР, а по-късно му е наложено “Задържане под стража” с прокурорско разпореждане за срок от 72 часа. /БЛИЦ