Търговец на медикаменти и фармацевтични продукти от Сливен е бил похитен, откаран в неизвестна посока и оставен завързан в багажника на собствения му автомобил. Мъжът обаче успял да се освободи от въжетата, да влезе в колата и да сигнализира в полицията.
Директорът на ОДМВР- Комисар Чавдар Божурски и прокурорът от Окръжна прокуратура – Сливен Ваня Белева съобщиха, че похитителите вече са установени. Издирва се поръчителят на престъплението. 

Комисар Божурски изясни, че около 11.00 ч. на 02.04.2009 г. жертвата на престъплението - 34-годишният търговец на медикаменти и фармацевтични продукти Ю.К. от гр.Сливен се е явил в Кметството на с.Сотиря, Община Сливен и е заявил, че около 18.30 ч. на предния ден е бил отвлечен от неизвестно лице, докато се е качвал в личния си автомобил, паркиран на ул.”Ген.Столипин” в гр.Сливен.
При извършената проверка от служителите на ОДМВР - Сливен е установено, че извършители на престъплението са Н.К. на 22 г. от гр.Сливен, криминално проявен, осъждан и изтърпял присъди за кражби и А.С. на 26 г. също от гр.Сливен, който не е криминално проявен. Предполага се, че двамата имат съучастник, който е и поръчител и организатор на отвличането - бивш служител във фирмата на пострадалия.
По случая е образувано досъдебно производство, в хода на което до този момент е установено, че поръчителят на отвличането се познава с А.С. и предлага на него и приятеля му Н.К. парично възнаграждение за извършване на престъплението. Двамата се съгласяват да поемат задачата и на 01.04.2009 г. около 18.30 ч. А.С. се качва през задната врата в автомобила на похитения, докато жертвата отключва колата си, след което го заплашва с пистолет и му разпорежда да кара в определена от него посока. След известно време в колата се качва и вторият похитител, като и двамата извършители на престъплението са с маски на лицата. Тогава те слагат на отвлечения бизнесмен белезници на ръцете и го качват в багажника на собствения му автомобил. Откарват го в планината на няколко километра от гр.Сливен, след което свалят белезниците му, връзват ръцете му с въже, оставят го в багажника на автомобила и се отдалечават в неизвестна посока.
Похитеният мъж е успял да се развърже, да отключи задната седалка на леката кола, откъдето влиза в купето на автомобила и впоследствие се отправя по посока на с.Сотиря. Поради тъмнината и недобрата му ориентация в местността, успява да стигне до селото едва около 10.30 ч. на 02.04.2009 г., когато подава и сигнала за случилото се.
Жертвата и съпругата му са собственици на фирма, занимаваща се с търговия на лекарствени средства, медикаменти, превързочни материали, козметика и парфюмерия.
Извършени са претърсване и изземване в домовете на извършителите, където са намерени и иззети веществени доказателства, имащи значение по делото. На двамата е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок от 72 часа. Издирва се предполагаемия им съучастник и поръчител на престъплението, който към момента се укрива. /БЛИЦ