Британците отдавна са пропищели от албанската мафия, която наводнява Острова с наркотици. Докато по-голямата част от дейността им беше насочена към северната част на страната и Лондон, сега „Сън“ в свой обширен материал разкрива как тъмните балкански субекти превземат и югоизточната част на страната и по-точно графство Есекс.
 

Най-малко 40 000 злодеи от Източна Европа са пресекли страната, превръщайки графството, и съседен Кент, в ужасни престъпни леговища.
 


Това предизвика въоръжени грабежи в популярен шопинг център, а само на 8 мили мол в Кент се е превърнал в четвъртия най-голям криминален сборен пункт в Англия и Уелс.

 Албанци доставили толкова много кокаин в Лондонското сити, че надрусали змиорките в Темза

Това твърди в своя нова книга разследващият журналист Уенсли Кларксън. Той видял с очите си как албанците контролират секс работничките в Югоизтока и дори използвали товарен контейнер като стая за мъчения.
 


Миналата седмица Националната криминална агенция оповести доклад, в който се посочва, че един на всеки 10 затворника в страната е албанец.
 
В книгата един от големите гангстерски босове разкрива: „Британия е по-богата от повечето страни и е лесно да се направят големи пари тук“.
 
„Идеално място за търгуване за всички чуждестранни гангстери. Те могат да продават своите наркотици, да си управляват публичните домове и да си изперат всичките мръсни пари“, казва трафикант на дрога.
 


Тунелът Дартфорд под река Темза се е превърнал в жизненоважен портал към подземния свят на Великобритания. От там годишно минават 200 000 корабни контейнера.
 
Началото на престъпния бум е през 2012 година, когато бандите от Източна Европа обединили сили и се прицелили в търговските центрове около тунела.

 
Първият им удар бил в Лейксайд, когато румънска банда, въоръжена с брадва и чукове, обрала бижутерски магазин и задигнали бижута на „Картие“ и „Ролекс“ за над 170 000 паунда.
 
На следващия ден бандити обрали предмети за 1,2 млн. паунда от бижутерски магазин в Блууотър. Последвали още най-малко шест големи кражби в близките търговски центрове.
 


„Те са безмилостни. Нахлуват с взлом в магазините и за две минути ги няма. Понякога дори имат джипове за подкрепление. Те са огромна мрежа“, казва полицейски детектив.
 
От Скотланд Ярд са установили, че албанците държат над 75% от публичните домове в цяла Великобритания. Само в скъпарския квартал на Лондон – „Сохо“, изкарват по 15 млн. паунда на година.
 


Кларксън разкрива как албански престъпник използвал товарни контейнери не само като помещения за работа на проститутки, но и като места за мъчения на конкуренти. Дори бил допуснат до един такъв от гангстер, наречен Бари.
 
„Имаше стока и камшици, закачени на стената. Представиха ме на 40-годишна жена, наречена Татяна. Тя беше професионална садо-мазо господарка, работеше и като главен изтезаващ враговете на Бари. Работеше и „на свободна практика“ за други чужди банди“, казва разследващият.
 
Кларксън се срещнал и с Фелисия, която управлява натоварен лондонски бордей. Пристигнала в Лондон с фалшив паспорт през 2000, няколко дни след като нейният съпруг – албански гангстер, бил убит при престрелка с полицията в Тирана.
 
„Харесва ми в Англия, много по-безопасно е от Албания“, споделила му тя.
 


Кларксън дори е достигнал до слухове, че в покрайнините на Тирана се строи летище, финансирано изцяло с престъпни пари, изкарани във Великобритания. Строели го мафиоти, които искали да могат да летят където си искат, прескачайки стандартните летищни ограничения и мерки за сигурност.
 
Престъпници пристигат и от България. Счита се, че една такава банда миналата година е откраднала над 3 млн. паунда от банкомати само за няколко дни, пише британското издание.
 
Албанци взеха страха и бизнеса на британските наркобосове ВИДЕО

Политиците твърдят, че в Кент вече има зони, където е силно непрепоръчително да ходят местните жители.
 
Това са градове като Маргейт, Медуей и Грейвсенд, където дилърите продават наркотици на всеки ъгъл без никаква намеса на полицията.

Превод и редакция: БЛИЦ