Полицаи започнаха масови проверки за незаконно месо преди Великден. Те следят за съмнителни товари по пътищата. Ветеринари обикалят производители и търговци в търсене на опасна стока. Проверките за негодно или опасно месо започнаха преди Цветница и ще продължат до Гергьовден, съобщава bTV.
&bdquo;Проверяват автомобили с възможност за превоз на месо и живи животни&rdquo;, обясни Петър Грошев - началник на &bdquo;Криминална полиция&rdquo; - ОДМВР &ndash; София.<br /> <br /> Всеки, който транспортира големи количества месо и яйца, трябва да докаже с документи откъде и как ги е купил.<br /> <br /> &bdquo;До момента имаме едно нарушение - на територията на РУ Ихтиман. В багажник на лека кола установихме 35 заклани агнета&rdquo;, каза Грошев.<br /> <br /> В Костинброд ветеринари и полиция проверяват условията за работа и документите. Заради строгите санитарно-хигиенни изисквания в цеха, където се преработва месото, екипът ни е допуснат да влезе, но само донякъде.<br /> <br /> Преди всяко влизане в цеха работниците минават през система за дезинфекция.<br /> <br /> &bdquo;Ако не си дезинфекцира ръцете, не го пропуска шлюза и не може да мине човекът&rdquo;, разяснява собственикът на месокомбината Еленко Маринов. В цеха нарушения не бяха открити.<br /> <br /> Месо без документи се конфискува, а на нарушителите се съставят актове до 5000 лв.<br /> <br /> <br />