23-годишният бургазлия Даниел Петров е арестуван за свирепите заплахи и изудване на пенсионерка от бургаския ж.к.“Изгрев“. Това съобщава "Флагман", позовавайки се на източници, запознати с разследванео.
Даниел е трябвало да влезе в роля и да превърне живота на клетата жена в кошмар. 71-годишната бургазлийка не се вързала на схемата с „пострадал роднина“ и затворила телефона на измамниците още на 12 декември м.г.. След това Даниел и другите двама арестувани – Велислав П.от Свищов и Величко Ферещанов също от Свищов продължили да тормозят жената.

Заплашили я, че ще взривят апартамента й, ако не даде всичките си спестявания. Тормозът продължил цял месец, а изнудвачите стигнали твърде далеч – предупредили старицата, че тя или близките й ще пострадат много тежко, ако не плати „такса спокойствие“. В случая това били около 30-ина хил.лева.

На 12 януари пенсионерката не издържала на натиска и след поредната порция заплахи отишла в банката, за да изтегли спестяванията си. Служителите на ДСК обаче веднага информирали полицията, а пред разследващите бургазлийката изплакала целия ужас, който е преживяла.

Направена е клопка и на място е арестуван един от изнудвачите – Велислав П. от Свищов. Бургазлията Даниел Петров е задържан в старозагорското село Гурково заедно с 49-годишния Величко Ферещанов.