Около 200 души присъстваха на опелото на зверски убитата Радостина Евтимова църквата “Света Петка”. Близки, приятели и състуденти се сбогуваха с 21-годишното момиче, чийто труп беше открит обезобразен в петък, в апартамент на ул.”Мир”. По време на траурната церемония сестрата на Радостина припадна в храма и беше извикана линейка, за да я свести, съобщава Moreto.net.
За погребението от Англия се е завърнал и приятелят на зверски убитото момиче.  Роднините на третокурсничката в Икономическия университет отказаха всякакъв коментар пред журналисти. Малкото от опечалените, които се съгласиха да говорят, не можеха да повярват в случилото се и изразяваха недоумение от жестокото убийство.
Това е пълно зверство. Тя беше страшно жизнерадостна. Като дойдеше на репетиция всички почвахме да се усмихваме и да се смеем. Сега ни е много тъжно за нея, заяви една от приятелките на Радостина, с коята са се познават от детската опера.
Както БЛИЦ съобщи днес в 15 часа състав на Варненския окръжен съд ще гледа мярката за неотклонение "Задържане под стража", поискана от прокуратурата срещу единствения заподозрян за тежкото престъпление - 21 -годишния Георги Цветанов. Той е в ареста вече 72 часа с повдигнато обвинение за умишлено убийство по особено жесток начин. В мобилния телефон на задържания Георги Цветанов е открита запазена снимка на мъртвата Радостина Евтимова. У него са открити и лични вещи на закланата във Варна студентка.
Над 50 удара с нож преброиха патолозите по тялото и лицето на 21-годишната Радостина Евтимова, която в петък беше намерена мъртва в апартамента на приятеля си, който живеел в Англия.
Самият Георги Цветанов отрича да е виновен. Баща му Цанко Цветанов, който е лидер на СДС-Варна, подчерта, че синът му отрича да е замесен в това зверство. /БЛИЦ