Двама студенти по медицина изнудвали за 200 000 лева жена, като инсценирали отравяне на дъщеря й, съобщават от полицията в Пазарджик. Измамниците са задържани от служители на сектор "Криминална полиция" при РУ МВР-Пазарджик.
Случката се разиграла в началото на седмицата, когато на вратата на жилището на 21-годишната Кристина Бързакова от Пазарджик се позвънило. Пред прага стоял лекар, който информирал жената, че подлежи на задължителна безплатна имунизация. К.Б. се доверила, поканила доктора в апартамента и там било извършено имунизирането. Малко по-късно на мобилния телефон на майката на младата жена Е.П.-46 г. били получени SMS-и с информация, че на дъщеря и е инжектирана отрова и ако желае да я спаси трябва да закупи няколко “златни кода” на стойност 200 000 лева. Едва тогава ще получи данни за вида на противоотровата. Пред вратата на жилището било открито и писмо с подборни указания за закупуването на “кодовете”. Изключително притеснени от случващото се членовете на семейството и техни близки потърсили съдействие от полицията.
Кристина има 7-месечно бебе и след ужасяващия sms веднага се подложила на пълни медицински изследвания. Оказало се, че инжектираното й вещество е безвредно. 
За работата по случая незабавно бил сформиран екип от опитни служители на сектор “Криминална полиция”.  След близо четири денонощия безсънна и неуморна работа и след проведените оперативно-издирвателни мероприятия органите на реда попаднали в дирите на изнудвачите. Оказало се , че това са Ангел Добрев Д. на 24 г. от пазарджишкото село Ивайло и Веселин Грозев - 23 г. от Стара Загора. И двамата са студенти по медицина в Пловдив.
"Мозъкът" операцията бил Ангел, който се оженил само преди три седмици, а кумове на сватбата били Кристина и съпругът й. 
Ангел и Веселин задържани с полицейски заповеди за срок от 24 часа в ареста на РУ МВР-Пазарджик. Районната прокуратура в областния град е удължила срока на задържането със 72 часа. Работата по документирането и изясняването на случая продължава, води се дознание. /БЛИЦ