Убитият при свада клиент в механа „Ловната хижа“ в Свищов е земеделски производител. Той и семейството му отишли да празнуват в събота закриването на жътвената кампания.

Във фаталната вечер 45-годишният Владимир Георгиев бе пребит до смърт с ритници от съдържателя на заведението и треньор по различни видове бойни изкуства Валентин Великов.

Той е задържан от Окръжна прокуратура и се иска неговият постоянен арест от съда. Освен обвинение за умишлено убийство на земеделеца спецът по бойни изкуства има висящо съдебно дело за средна телесна повреда и разследване на фалшива данъчна декларация.

Заради това окръжният прокурор Христо Христов и вчера бе категоричен, че ще иска мярка за неотклонение „постоянен арест”. Засега задържаният не е давал обяснения за разигралата се драма в механата, която е собственост на майка му, пише borbabg.com. 

За трагедията в заведението братът на жертвата Мишо Георгиев казва в социалната мрежа:

„На 12.07.2020 г. около 0.35 часа. в незаконното заведение в Свищов – механа „Ловна хижа” – на тръгване от заведението бе убит умишлено моят брат Владимир Георгиев. Убиецът е Валентин Великов от Свищов (който) атакува в гръб и отстрани, явно предварително подготвен и снабден с бокс. След убийството изчезна от местопрестъплението. Всички коментари и твърдения досега са измислица с цел представяне на защитна версия за неговото оневиняване…”

Погребението на Владимир Георгиев е било на 14 юли сутринта на гробищния парк в града. 44- годишният Мишо Георгиев също е бил ранен, но след преглед в болница е бил освободен за домашно лечение, а 67-годишният баща на двамата братя бе настанен с комоцио.

Междувременно в социалната мрежа Фейсбук близки на извършителя на убийството изразиха подкрепата си към неговите действия и призоваха за толерантност и повече съмишленици.

Една от публикациите гласи: „Това е човекът, който защити майка си! Виждам, че целият град съди. Съдията е само един – този горе! Аз на негово място бих сторил същото, ти (ако имаш смелост и обичаш майка си) би сторил същото! Да убиеш е най-големият грях, никой не може да решава кой да живее и кой да умре, но никой не може да посяга на жената, която ти е дарила живота! Съболезнования на семейството, но това не е убиец! Това е достоен баща и честен човек. Това е злополука, момент на силен афект, но както са казали старите: „Да би мирно СТОЯЛ, не би ЧУДО видял“!