Пазарджишкият престъпен бос Васил Телбизов, осъден за пране на пари и трафик на проститутки, е бил разпитван от Софийска градска прокуратура във връзка с убийството на сестрите Белнейски.

Преди дни стана ясно, че Васил Телбизов е писал на лидера на “Атака” Волен Сидеров, че очаква да бъде набеден за извършител на убийството срещу сестрите Белнейски. В него той пише, че по това време е бил в затвора.

“Телбизов не е имунизиран от проверки по делото Белнейски”, заяви окръжният прокурор на Пазарджик Иван Даскалов. По негово искане и с разрешение на местния окръжен съд Телбизов е дал кръвна проба за ДНК изследване във връзка с убийството на двете сестри. От последната дума на магистратите зависи дали той ще бъде екстрадиран във Франция, където властите в Марсилия го издирват по обвинение за организиране на група за проституция.

Според полицейски източници взетата кръвна проба ще послужи за сравнение и ДНК анализ. Не е изключено да бъдат взети кръвни проби и на други сводници от обкръжението на Телбизов. “Замесването на името на Телбизов в случая връща разследването на първоначален етап, когато основната версия е била, че сводници са извършители на престъплението”, коментираха полицаи. /БЛИЦ