Родопчанка показа що значи да обичаш силно любимия си като го последва с… присъда. Дама от кърджалийско село отнесе наказание за склоняване към лъжесвидетелстване, съобщава 24rodopi.com. Жената накарала техен семеен приятел да поеме вината за притежание на дрога, за да измъкне съпруга си от повторно влизане в затвора.

Само, че неуспешно.

30-годишният мъж на кърджалийката бил задържан с малко над 4 грама хероин. Наркотикът бил открит в лек автомобил „Пежо”. Зад волана бил съпругът, който вече имал един престой в затвора. След като бил прибран първо за 24, а после за 72 часа, срещу него било образувано досъбедно производство.
За да го спаси от пандиза, съпругата му обаче се активизирала.

Тя се обадила на техен познат в селото и го поканила у дома си. Там жената го уговорила да поеме вината за дрогата, стана ясно в хода на съдебното заседание. Съседът бил с чисто досие и щял да получи условна присъда или пробация, увещавала го жената. Той трябвало да посочи, че предният ден ползвал семейния им автомобил, а дамата му начертала схема, по която да покаже къде точно дрогата била скрита и колко количество е точно. В замяна родопчанката му обещала да получи пари, да му бъде купен автомобил и осигурена работа.

Увещаването продължило с дни и накрая мъжът склонил и дал показания пред разследващ. По телефона съобщил, че изпълнил мисията си и попитал какво следва по-нататък, стана ясно в хода на делото. Жената обаче му посочила, че с или без него ще се оправят и спряла да си вдига телефона.

Малко по-късно обаче съпругът на родопчанката признал изцяло вината си и получи 8 месеца затвор, както и 2000 лева глоба.
На две инстанции съпругата му бе призната за виновна и отнесе пробация за срок от година.